onsdag 8 februari 2012

Två fina vårdhundsdagar.

Igår var Leo och jag på jobb hos en ny dam.Jag möttes upp av personalen på hemtjänstlokalen och innan vi gick så ringde personalen till damen och sa att vi var på väg.
När vi kom till henne så stod hon och letade efter en hundskål i ett köksskåp,så Leo skulle ha något att dricka vatten ur.Till slut hittade hon den,en liten hundskål i keramik.Den var något liten för Leo (hon hade haft dvärgschnauzer) men det gick bra ändå.
Sedan var det dags för garderoben att gås igenom,för "Leo måste ju få en korg att ligga i".Så hon letade och efter en liten stund hittade hon den lilla tygkorgen som var täckt med ett lager damm (eller två).Vi bäddade med Leo's filt i den och så fick han lägga sig där en stund.
Under tiden fortsatte hon att leta i garderoben och hittade även gamla hundleksaker (som det också rasade damm ifrån) som hon kastade ut på hallgolvet till Leo.Hon gladde sig mycket åt att se Leo ta den ena leksaken efter den andra.
Det märktes att det var viktigt för henne att få leta reda på den där lilla vattenskålen och de gamla hundleksakerna och att få se dem användas igen,därför lät jag henne hållas.Lite arbete fick vi i alla fall utfört då vi förutom "trix och konster" även gjorde "Tvättaren".För att vara i en ny miljö så utförde Leo denna övning mycket bra,inte klockrent men det gör inget.Vi har ju bara börjat!Gumman var nöjd och glad när vi gick och hon tyckte det var roligt att vi ska besöka henne nästa vecka igen.


Efter detta åkte vi till kurskamrat Tina's jobb för att delta på "Hundcirkeln" igen.Så himla roligt att ses igen och Leo och Casper var ockå glada åt att träffas igen!Sötnosarna :-) Vi åt först lunch tillsammans och pratade om vad som hänt sedan senast vi sågs,sedan mötte vi upp Marie och Axa och alla de andra cirkeldeltagarna.Vi delade in deltagarna i tre grupper (en grupp/hund),så hade vi lite olika aktiviteter men med gemensam nämnare,i detta fall finmotorik och kognitiv träning.Det blev bl.a hundpussel av olika slag,minnas vilka saker som låg på bordet och vilken sak som Axa plockat bort.Leo's och min grupp gjorde "Tvättaren" där deltagarna fick hänga upp tvätten som Leo kom med.Det var lite pillrigt med klädnyporna men övningen var väldigt uppskattad av deltagarna.Jättekul och jättebra för Leo att få träna denna övning i annan miljö än hemma.Hemma funkar det ju mycket bättre förstås än så länge,men övning ger färdighet.

Idag har Leo och jag jobbat hos en dam som vi träffat en gång tidigare.Hon har ett sänkt närminne är deprimerad och har även haft självmordstankar.Vi pratade en stund och tittade på foton på Leo i olika situationer,hon fick borsta honom lite och det syntes att han tyckte det var skönt.Hon fick också fylla godis i godisgömman och det tog sin lilla tid innan den var klar att ställas ner till Leo,men han väntade tålmodigt tills hon sa "varsågod" och äntligen fick leta fram godiset.Lite trix och konster fick hon också försöka få Leo att göra och han satt fint,snurrade mm på hennes kommando och hon tyckte att han var sååå duktig.Han var till och med så duktig att han fick smaka lite av hennes frukostmacka.Smaskens sa Leo!

Stridspackningen jag släpade på tåget i morse (+ hunden)


På eftermiddagen var vi på Träffpunkten i Lilla Alby,Sundbyberg.Damerna som deltar i "Sitt-gympan" på onsdagar kom alla ihåg Leo och var så glada att se honom igen.Vi var inte med på deras gymnastikpass idag utan "minglade runt" i lokalen under tiden.Jag hade lite leksaker med mig och intresset var stort för Leo och jag fick svara på många frågor om honom och vårt arbete.Han visade att han kunde apportera,"städa",leta godis och så lite trix och konster förstås.Det var flera som provade på att "leka" med Leo och det märktes att de tyckte det var roligt.
När "Sitt-gympan" var slut så bad vi dem i gruppen som ville och hade möjlighet,att stanna en stund extra så skulle de få leka lite med Leo.Det var nog över hälften som blev kvar vilket kändes väldigt roligt.Jag tog fram tunneln och ett par rockringar som jag fick ett par galanta damer att hålla i.De fick hålla dem på olika höjder och sedan fick Leo hoppa igenom dem.Jag frågade en av dem om hon ville försöka att skicka honom genom tunneln och talade om hur hon skulle göra,det gick hur bra som helst och Leo trippade genom tunneln på hennes kommando.

Jag spred sedan ut lite olika saker på golvet som Leo sedan städade undan genom att plocka upp och lämna i en hink som damerna turades om att hålla ner till honom.Vi avslutade "hundstunden" med godisgömman,vilket är ett perfekt avslut tycker jag.Under hela tiden vi höll på så hördes många glada skratt,de klappade i händerna när Leo klarade uppgifterna.Alla var på något sätt delaktiga och det märktes att de uppskattade denna lite annorlunda aktivitet.Kul för mig också att få pröva mina vingar och själv hålla i en gruppaktivitet och vara den som "för kommandot".Är inte van att göra det så det kändes lite speciellt.

En trött Leo sov gott hela tågresan hem och ville nästan inte kliva av när vi kom fram.Tur att det är ändhållplats så man kan packa ner hans filt i lugn och ro.

När vi kom hem somnade Leo skönt i "sin" fåtölj.


2 kommentarer:

  1. Men vad kul att hitta din blogg. Verkligen härligt att läsa om era äventyr. Denna ska bli en favvo hos mig. Kram från Ing-Marie med flatten Gaston

    SvaraRadera
  2. Åh vad roligt Ing-Marie!Jag ska villigt erkänna att jag läser din blogg också.Mycket skoj där!Är lite dålig på att skriva kommentarer bara :)

    SvaraRadera