måndag 9 juni 2014

Händelserika veckor!

Lugnet har åter infunnit sig efter några hektiska men händelserika och roliga veckor. Förutom vårdhundsjobb, vanliga jobbet och andra vardagliga saker så har det planerats och organiserats inför dessa roliga saker.

Grattis Johanna till studenten 5 juni 2014!
I torsdags firade vi våran Johanna som tog studenten. Hon har gått en treårig hästutbildning på Berga Naturbruksgymnasium och under hela skoltiden har hon bott på skolans internat. Nu ska hon återgå till att bo hemma på heltid mot som tidigare endast under helgerna. Det är skönt att ha henne hemma igen!

I väntan på studenterna

...och sen kom de :)
Känslomässig bergochdalbana.
Grattis älskade Johanna till studenten!
I fredags hade vi studentmottagning. Vi beslutade oss för att ha mottagningen dagen efter studenten eftersom hon skulle åka studentflak genom Stockholm och senare på kvällen skulle hon ut och festa med skolkamraterna. Då tyckte vi att det var lättare att ha festen på fredagen.
Här ska pyntas!
Fotovägg: Johanna och djuren


Presentöppning på gång
Vi hade hyrt en lokal där vi hade mottagningen och den pyntade vi ordentligt så det blev riktigt ”studentaktig”. Goda smörgåstårtor och studenttårtor hade vi beställt från Ica och så hade vi bubbel till det (både med och utan alkohol förstås). Provade detta jordgubbsbubbel och det rekommenderar jag verkligen MEN var beredda på att det kommer bubbla över när ni öppnar flaskan.
En trevlig dag blev det och det är alltid lika mysigt att träffa nära och kära. Tror att alla var mätta, nöjda och glada när de lämnade festen, det var i alla fall jag!

Smålandsresa vid Kristi Flygare.
Onsdagmorgon, dagen innan Kristi Flygare, så åkte Leo och jag till min syster i Småland. Det är en resa vi gör varje år vid samma tidpunkt. Ganska precis 55 mil enkel resa så därför startade vi resan vid 6.30 på morgonen och kom fram ca 13.00. Frukost stannade vi och åt i Klinga, en liten bit utanför Norrköping. Skönt med en bensträckare både för Leo och för oss tvåbeningar.
Frukost

Hade några härliga dagar hos syrran och hennes hundar. Vi promenerade med hundarna, pratade mycket hund, miljötränade hennes Polly som är 11 månader och mycket annat. Leo och Polly kom för övrigt mycket bra överens och lekte som tokar, jättekul hade de.
Syrran med Jezzi, Polly och Leo.
 Leo, Jezzi, Axxa, Polly och Jennie väntar på godis.
 Godisutdelning
 Axxa tycker om sin "kusin Leo", Jennie vill också vara nära.
Prinsen på ärten!
 Här var det gott om goda harpluttar!
 Leo ställer villigt upp på mattes tokiga idéer.
Leo och Polly på väg till Tingsryd för lite miljöträning.
Inne på Häst-Börjes i Tingsryd.
Leo, som var med som "stöd/trygghetshund" till Polly, tyckte det var urtrist att bara stå och glo. Men lägga sig direkt på marken, det går ju INTE för sig om man är whippet....och matte hade ju ingen filt med sig! Surt sa räven!

På väg hem från Småland så rastade vi vid tjusiga Brahehus.
Även om det varit mysigt hos syrran så var det ändå jätteskönt att komma hem på söndagskvällen. Lucky, som varit hemma med Johanna, blev fullkomligt galen av lycka och var sedan mattes skugga under några timmar. Älskade vän! <3

Grattis Leo på 7-årsdagen 2 juni 2014!

Hurra,hurra,hurra,hurra! Leo firade sin 7:e födelsedag genom att slappa efter smålandsresan. Men självklart firade vi honom med presenter och god tårta. Han fick en stor gosegris som han genast började tugga på och mysa med. Lite senare gjorde jag en liten ”tårta” till honom som han och Lucky fick dela på. Allt mumsigt man kan tänka sig hamnade på tårtan. Det var leverpastej, skinkost, ost, gurka, hundgodis, ostbollar och själva ”tårtbotten” bestod av vitt formbröd. Gissa om det blev fest när hundarna serverades halva tårtan var :D
Duktiga killar väntar tålmodigt på "varsågod".
 Mums!

Leo och nya gosegrisen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar